Hallo,

 

Wij zijn Klaas-Willem Hut en Jolanda Groenewold.

 

5 jaar geleden zijn wij gaan samenwonen en natuurlijk wilden wij graag een hond.

Klaas-Willem was als kind al gefascineerd van de husky.

Maar is dat wel verstandig als eerste hond?

 

Na veel rondkijken en informeren bij verschillende Siberische Husky kennels, waren we er uit: onze eerste hond wordt een husky!

En zo werd Vasco Nanook from the Touch of Speed geboren om 10-05-2012. (roepnaam: Nanook)

Een jaar later wilden we toch graag een maatje voor Nanook en kwamen we weer bij dezelfde kennel terecht. 

Washita Luna from the Touch of Speed werd geboren op 12-05-2013 (roepnaam: Washita). 

Maar toen we daar op kraamvisite waren, bleek dat Heaven (de moeder van Nanook) een huisje zocht. Heaven was op dat moment al 8 jaar en mocht twee weken met ons mee naar huis op proef. Ze vond het heerlijk dat ze de hele dag op de bank mocht liggen en ook nog geaaid werd! Heaven Hope from the Touch of Speed bleef!

Dus toen hadden we ineens 3 husky's. We waren al eens gewaarschuwd dat het een virus is! 

 

2 jaar later hebben we Washita laten dekken door Armani. Een hele mooie en super lieve reu (tevens de vader van Nanook). En hier kwam een prachtig nestje van 4 puppy's uit. Arctic is bij ons gebleven. En zo zitten we nu op 4 husky's. En hebben we intussen al 2 jaar een kennel registratie: Miki Tikaani. Dit betekent in het Inuits: 'Kleine Wolf'. 

 

In onze omgeving hebben we ook verschillende mensen besmet met het husky-virus. Zo kwamen we weer in contact met Tina een nicht van Klaas Willem.

Ook zij begonnen met één husky en hebben er intussen 4 (waarvan Atlas een pup van Washita is). En een vriend van ons heeft ook een puppy uit het A-nest: Akela. De 4e pup van het A-nest heeft ook een heel goed huisje gevonden in Broek in Waterland. Gelukkig zien we alle puppy's nog regelmatig. 

Samen trainen we nu regelmatig met de kar en de step. Dit seizoen hebben we voor het eerst meegedaan met twee wedstrijden. Erg gaaf om te doen en zeker voor herhaling vatbaar! 

 

Afgelopen zomer zijn we verhuist naar een grote boerderij in Nieuwe Pekela met een grote tuin voor de honden om heerlijk te rennen en te spelen. Als we de achtertuin uitlopen, lopen we zo de weilanden in. Heerlijk om te wandelen, steppen en karren!

Volg al onze verhalen via de website en op facebook.